Launching Game

Having issues with the game client? Running into a problem that needs fixing? Post in here!

Moderators: Obsidian Staff, Obsidian Moderators

Tax_man
Posts: 1166
Joined: Wed Jun 14, 2006 4:15 pm
Bot Check: GAMER
Location: Liverpool, England
Contact:

Launching Game

Post by Tax_man » Tue Sep 02, 2014 7:39 am

I'm just curious to if anyone else is having a problem loading the game...

When I run the game the launch patcher thing either takes a long time to load - then launch the client or fails to load at all.

Occasionally when the client has loaded it will crash before I get to log in. I would call this almost temperamental as (once I get the client to load) it can connect properly on the next attempt.

I'm wondering also if it could be a connection issue of sorts as I also see the forum and website/server status fail to load on both machines I use (and a phone).

Cheers :)
Miner / Smith / Alchemist / Fisherman / Tamer / Warrior / Daemon.

aimee
Posts: 1165
Joined: Sun Jul 03, 2005 3:56 am
Bot Check: GAMER
Location: uk

Re: Launching Game

Post by aimee » Tue Sep 02, 2014 9:24 am

I've just opened obs and logged on fine so no problems for me.

User avatar
Mordred
Posts: 1337
Joined: Fri Apr 28, 2006 7:41 am
Bot Check: GAMER
Location: Brazil
Contact:

Re: Launching Game

Post by Mordred » Sat Sep 06, 2014 4:22 pm

no problem here too :D
Murderer Mephisto [Cult]
Lord Biliskinha [Illusion]
Algoz - Warrior
Oriax - Necro
Bundinha - Craftswoman

Tax_man
Posts: 1166
Joined: Wed Jun 14, 2006 4:15 pm
Bot Check: GAMER
Location: Liverpool, England
Contact:

Re: Launching Game

Post by Tax_man » Sun Sep 07, 2014 4:37 am

Bahh must be something this end then - although I can't think of what it would be as nothing has changed recently.

Luckily I can still get on to play - just takes a few minutes!

Thanks for replying folks! :)
Miner / Smith / Alchemist / Fisherman / Tamer / Warrior / Daemon.

Tax_man
Posts: 1166
Joined: Wed Jun 14, 2006 4:15 pm
Bot Check: GAMER
Location: Liverpool, England
Contact:

Re: Launching Game

Post by Tax_man » Sun Sep 28, 2014 11:27 am

This is something I'm still having a problem with. Between the two machines I have it occurs on both - the client failing to load, and the same for the forums and website.

It is taking multiple attempts to launch the game and log in successfully. I can't seem to replicate this elsewhere. What I'm wondering now is if what I'm experiencing is the same as what this person has had:

http://en.kioskea.net/forum/affich-9214 ... -load-help

And if the resolution suggested by one of the users on that site sounds feasible?

Thanks.
Miner / Smith / Alchemist / Fisherman / Tamer / Warrior / Daemon.

User avatar
Wizard_of_Gore
Posts: 2549
Joined: Sat Dec 18, 2004 8:02 am
Bot Check: GAMER
Location: Americanized
Contact:

Re: Launching Game

Post by Wizard_of_Gore » Tue Oct 07, 2014 12:55 pm

Hmm this is the first I'd head of just adjusting the mac address because you can't get into a certain place. I would say to run a traceroute to see if there's a problem somewhere in your route to the server.

http://www.mediacollege.com/internet/tr ... route.html
Ultima avatar: The Famed JIZABOZ,GWAR Guildmeister