It is currently Wed Sep 18, 2019 12:57 am


Post a new topic Post a reply Page 1 of 1   [ 12 posts ]
Author Message
PostPosted: Sun Jun 04, 2006 9:55 am 
Shard Supporter (Donated)
Shard Supporter (Donated)
User avatar

Joined: Thu Aug 05, 2004 4:21 pm
Posts: 1282
Someone tell me if this works, and I'll make adjustments as needed

Just a reminder how to use UOAM:

Download UOAM from here:
http://uoam.net/

Edit: during this set-up process you should have the "Track Player" option disabled under the 'UO" heading along the top toolbar.

Install the program. Run the program.

If this is the first time you have used UOAM with Obsidian, you'll most likely get a black screen. This is because UOAM uses the same map files as Obsidian. You have to tell UOAM where the Obsidian files are located. To do this, you must do the following:


Go to Map, and choose UO Client data files Location.
Image



Next a box comes up asking for the location of the UO files. Make sure that there is NOT a check mark in the box that says "Have UOAM locate client data files for you". In the white field type the path that you installed Obsidian into. In my case (and many others) it will be C:/games/Obsidian.
Image



Now you should be able to see the Obsidian world, so it's time to set UOAM up to track your player so the map moves with you. You must be logged into the game for this to work.


First type .where in the game and write down your coordinates.
Image


Something important to take note of: UOAM uses Longitude and Latitude to track your player, and the coordinates that Obsidian gives you when you use the .where command are given in X, Y, Z format. You must convert the X, Y, Z information that the game gives you into longitude and latitude in order to calibrate UOAM. To do this (In UOAM) go to "Map" and choose "additional settings".
Image


In the option box that comes up, make sure that the section under "corner objects" has a check mark next to "Curser Location" and that there is a check mark next to "Use Latitude and Longitude when displaying Coordinates".
Image


Now you have to align UOAM to the same spot that you are standing in the game. To do this, go to "Places" in UOAM and choose "Go to Location".
Image


Remember those coordinates you wrote down from using the .where command earlier? This is where they go. The first set of numbers is your X location, and they go in the X field. The second set of numbers is your Y Location and they go in the Y field. The third set of numbers is your Z location, and UOAM has no use for that, so you can just ignore it.
Image


UOAM should now be showing the same place that you’re at in the game, and in the upper left corner of UOAM there should be the longitude and latitude coordinates of the exact spot your standing. All that's left to do is to Calibrate UOAM and plug in the final set of numbers.


To calibrate UOAM, go to "UO" and choose "Calibrate"
Image


Select the region that your in (It will always be Britannia), transfer the numbers as shown below, hit OK and your finished with calibration!
Image


Last edited by Azimuth on Mon Jul 20, 2009 12:19 pm, edited 4 times in total.

Top
 Offline   
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 04, 2006 2:46 pm 
User avatar

Joined: Thu Jun 23, 2005 4:30 pm
Posts: 855
Yahoo Messenger: chipsll
AOL: antcicle
Location: The A-town down baby ;)
nice instructioins :/ i didnt try it though =D

_________________
Quote:
Selling +7 BA been used couple times so start bid of at 12k min crease 1k
Quote:
Is this the one that I JUST gave you?
I didn’t give you this to sell, I gave you this because I wanted to help you hunt, gain skills, and hopefully some day you would be getting your own You begged me for this, and then you turn around and sell it?
Quote:
woops wrong number its a +5 and no the one u gave me im keeping
sub zero- The SnowMan
interceptor- frost warrior
DK- pvm in training
chips- Lord of the Sea


Top
 Offline   
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 04, 2006 6:59 pm 
Shard Supporter (Donated)
Shard Supporter (Donated)
User avatar

Joined: Thu Aug 05, 2004 4:21 pm
Posts: 1282
I'm sure it seams a bit dumb to some people who have used UOAM for years, but there are a few people who I have talked to over the last few months who don't know how to set it up. Hopefully this will help them.


Top
 Offline   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 05, 2006 9:29 am 
Shard Supporter (Donated)
Shard Supporter (Donated)

Joined: Sun Apr 11, 2004 8:12 pm
Posts: 1124
This should be put in the shard manual.
I only got it to work last time because Drizzt kept shouting at me for getting it wrong :(


Top
 Offline   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 05, 2006 9:31 am 
User avatar

Joined: Sun Dec 11, 2005 1:57 pm
Posts: 465
AOL: burningwoodenlog
Location: somewhere u would never wanna go
whats uoam ?

_________________
Quote:
BTW, Ereaser, you spelt your forum name wrong from your in-game name.. lmfao


Top
 Offline   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 05, 2006 9:37 am 
Shard Supporter (Donated)
Shard Supporter (Donated)
User avatar

Joined: Thu Aug 05, 2004 4:28 pm
Posts: 716
Bot Check: GAMER
Location: Kansas Usa
lol whats uoam stands for ultima online auto-map, so u can see all the places u cant go :)

_________________
ImageImageImage


Top
 Offline   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 05, 2006 2:51 pm 
User avatar

Joined: Thu Dec 16, 2004 8:11 pm
Posts: 3666
Location: Sudbury Ont. Canada
Or instead of converting the coords you can go to brit bank and use the sextant, you will get long and latt that way as well 8)


Top
 Offline   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 05, 2006 3:04 pm 
User avatar

Joined: Mon Apr 05, 2004 1:43 pm
Posts: 3567
Website: http://www.purevolume.com/UnsocialEntity
AOL: Ashes Relandi
Location: Sidney, B.C, Canada
Quote:
Or instead of converting the coords you can go to brit bank and use the sextant, you will get long and latt that way as well 8)
I got Hydro to add that when I made the other UOAM instruction manual.. which is lost and forgotten in the forums.

_________________
R.I.P Will A.K.A Affliction/Bush-Fire/Decayed-Stone - "Stoners live and stoners die. f*** it all, let's go get high"
You should either love me with a passion, or hate me to death..


Top
 Offline   
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 05, 2006 11:07 pm 
Shard Supporter (Donated)
Shard Supporter (Donated)
User avatar

Joined: Fri Jan 30, 2004 3:26 pm
Posts: 538
ICQ: 30305088
AOL: r3giss
Location: Vilnius, Lithuania
I'd suggest Places > Go To Location.. (Ctrl+G) for xy to/from Latitude/
Longtitude conversions.

And it is a good guide, move it to Shard Manual section already, jeez..

_________________
Image


Top
 Offline   
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 05, 2006 6:54 pm 
User avatar

Joined: Thu Jun 23, 2005 4:30 pm
Posts: 855
Yahoo Messenger: chipsll
AOL: antcicle
Location: The A-town down baby ;)
i finally desided to try and set up uo AM i knew how to do it all and even bak tracked to the instructions but when i go to UO and to calibrate neither item in UO is selectable can someone help meh!?

_________________
Quote:
Selling +7 BA been used couple times so start bid of at 12k min crease 1k
Quote:
Is this the one that I JUST gave you?
I didn’t give you this to sell, I gave you this because I wanted to help you hunt, gain skills, and hopefully some day you would be getting your own You begged me for this, and then you turn around and sell it?
Quote:
woops wrong number its a +5 and no the one u gave me im keeping
sub zero- The SnowMan
interceptor- frost warrior
DK- pvm in training
chips- Lord of the Sea


Top
 Offline   
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 05, 2006 11:54 pm 
Shard Supporter (Donated)
Shard Supporter (Donated)
User avatar

Joined: Tue Mar 30, 2004 12:35 pm
Posts: 808
AOL: BarneyReapers
are you connected to a UOAM server?


Top
 Offline   
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 06, 2006 8:57 am 
User avatar

Joined: Thu Jun 23, 2005 4:30 pm
Posts: 855
Yahoo Messenger: chipsll
AOL: antcicle
Location: The A-town down baby ;)
no it failed when i tried patching it in the begining
but i did connect to the obsid thinger.. u know port 200obsid.out.com or something like that
i tried uninstalling it and deleting the uoam files but when i reinstal and repatch it i get the same fail error message and now i cant even frieggen open the map it just says its not fully dled or something like that :O

_________________
Quote:
Selling +7 BA been used couple times so start bid of at 12k min crease 1k
Quote:
Is this the one that I JUST gave you?
I didn’t give you this to sell, I gave you this because I wanted to help you hunt, gain skills, and hopefully some day you would be getting your own You begged me for this, and then you turn around and sell it?
Quote:
woops wrong number its a +5 and no the one u gave me im keeping
sub zero- The SnowMan
interceptor- frost warrior
DK- pvm in training
chips- Lord of the Sea


Top
 Offline   
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topic Post a reply Page 1 of 1   [ 12 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net